S​ausas un sasprēgājušas lūpas, plaisā lūpu kaktiņi - ko darīt?

Sausas, sasprēgājušas lūpas un lūpu kaktiņi ir periodiski raksturīgas vairumam cilvēku. Uzklājot nekairinošu lūpu balzāmu vairākas reizes dienā un vakaros, sausu lūpu sajūtai vajadzētu pazust 2 - 3 nedēļās.

Sausas un saspregājušas lūpas var ārstēt mājas apstākļos, ja vien tam nav nopietnāki cēloņi, kā dēļ būtu jāpārbauda sava veselība. Par ko liecina sausas lūpas un ja plaisā lūpu kaktiņi?

Visbiežākie cēloņi sausām lūpām ir laikapstākļi, pārmērīga lūpu laizīšana vai medikamentu lietošana. Visbiežākie sausu lūpu simptomi ir lūpu sausums, zvīņošanās, čūlas, pietūkums, plaisāšana, asiņošana.

Kas izraisa sasprēgājušas, sausas lūpas?  

Lūpas nesatur tauku dziedzerus kā citas ādas daļas. Tādēļ lūpas ir jutīgākas pret izžūšanu un sasprēgāšanu (plaisāšanu). Mitruma trūkums var pasliktināt lūpu stāvokli neatkarīgi no tā, vai tā ir laika apstākļu izraisīta vai saistīta ar nepietiekamu to kopšanu.  Zināms, ka ziemas mēnešos neliels gaisa mitrums izraisa lūpu sprēgāšanu. Arī bieža saules iedarbība vasarā var pasliktināt lūpu stāvokli. Vēl viens izplatīts lūpu plaisāšanas cēlonis ir pastāvīga to laizīšana. Siekalas no mēles var vēl vairāk attīrīt lūpas no mitruma, radot pat ļoti sausa lūpas.

Ko darīt, ja ir sausas lūpas

Pirmais solis ir pārliecināties, ka jūsu lūpām ir pietiekami daudz mitruma. To var paveikt:

1) lūpu balzams (higiēniskā lūpu krāsa), uzklājot to visas dienas garumā - vismaz no rīta. Ja lūpu āda ir jutīga, tad izvēlies lūpu balzāmu bez smaržas,

2) dzerot vairāk ūdens,

3) izmantojot mitrinātāju mājās,

4) izvairoties no aukstiem vai krasi karstiem laikapstākļiem - vēlams šādos apstākļos nēsāt cepuri (kas pasargās no saules tiešajiem stariem) un/vai piesegt muti ar šalli vai dabīga auduma drāniņu.

Marusha higiēniskā lūpu krāsa

MARUSHA Kliņģerīšu lūpu balzams

Lūpu sprēgāšanu var izraistīt arī saules iedarbība. Pirms došanās ārā uzklājiet lūpu balzāmu. Lūpu balzāms ir dabīgs lūpu mitrinātājs, ja ir sausas lūpas, savukārt saules aizsargkrēms samazina turpmāko to izžūšanu. Pret lūpu kaktiņu plaisāšanu palīdz arī Mežrozītes eļļa (apliecina zinātniski pētījumi).

Lūpu balzams ar kliņģerīti un dažādiem sviestiem palīdz sadzīt sausu lūpu ādai un darbojas kā dabīgi vitamīni.

MARUSHA Lūpu balzams ar daudzveidīgu sastāvu un kliņģerīti ir izcils risinājums lūpu kopšanai ikdienā. MARUSHA Lūpu balzami satur dažādus BIO sviestus un eļļas, kā arī augu macerātus, kas palīdz dzīšanas procesam un darbojas kā dabīgi vitamīni gan sausām lūpām, gan sasprēgājušiem lūpu kaktiņiem.

Barojošs , mitrinošs, aizsargājošs lūpu balzams ikdienai

Zīmola MARUSHA Kliņģerītes Lūpu balzams ir dažādas eļļas, sviestus un dabīgus vitamīnus saturošs lūpu kopšanas līdzelis - tā sastāvā ir Kliņģerīte, bišu vasks, dažādi sviesti (kakao, mango, šī sviests), dabīgas eļļas, Burkānu eļļa un E vitamīns.

MARUSHA Lūpu balzams pasargās no lūpu izžūšanas un aizsargās tās pret sausumu un lūpu kaktiņu plaisāšanu visas dienas garumā.

MARUSHA Lūpu balzāma sastāvā ir kliņģerīte. Kliņģerītei piemīt pretiekaisuma iedarbība, to izmanto brūču dziedēšanai, apdegumu, grūti dzīstošu čūlu ārstēšanai. Randomizēti klīniskie pētījumi pierāda Kliņģerītes ekstrakta labvēlīgu ietekmi uz brūču dzīšanu. Tādēļ lūpu balzāms ar kliņģerīti lieliski palīdzēs sausām, sasprēgājušām lūpām ātrāk sadzīt un atgūt mitrumu.

MARUSHA Lūpu balzāms satur arī burkānu eļļu. Burkānu eļļā ir karotinoīdi (provitamīns A) - dabisks antioksidants, aizsargā lūpas pret mitruma zudumu, tādēļ īpaši ieteicams pirms saskarsmes ar sauli, sausām lūpām un lūpu kaktiņiem.

MARUSHA lūpu balzami sausām lūpām

Izvēlies dabīgus lūpu kopšanas līdzekļus, kuriem ir saprotams un dabīgs sastāvs un kuriem nav pievienotas sintētiskas, stipri izteiktas smaržvielas.

Ja lietojot nekairinošu lūpu balzāmu, sauso lūpu sindroms nepāriet, tad nepieciešams ieplānot vizīti pie dermatologa.

Atpakaļ uz bloga rakstiem

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.