MARUSHA vērtības - ilgtspēja un dabiska kosmētika no vietējām izejvielām

Latvijas dabīgās kosmētikas zīmols MARUSHA savā darbībā balstās uz divām vērtībām - ilgtspēja un tīra, nekaitīga kosmētika.

Ilgtspēju mēs aplūkojam no diviem aspektiem. Radot ilgtspējīgu kosmētiku, mēs dodam labumu gan cilvēkam, gan mūsu planētai. Ilgtspējīgs produkts ādai nodrošina galvenās vajadzības, tai pat laikā neradot postošu ietekmi uz vidi.

 

MARUSHA dabīgā kosmētika

Pēdējā laikā cilvēki arvien vairāk ir norūpējušies par sastāvdaļām, kas tiek pievienotas kosmētikas produktu gatavošanā. Vairāku acīmredzamu iemeslu dēļ (piemēram, ādas kairinājumi, nevēlamas blakusparādības) dabīga kosmētika ir aizvien vairāk pieprasīta nekā jebkuri ķīmiski radīti produkti.

Cilvēki kļūst arvien zinošāki par sekām, kādas rada viņu rīcība attiecībā uz veselību un vidi. Šo iemeslu dēļ nekas nevar būt vērtīgāks kā tādu produktu izvēle, kas nodrošina divas vajadzības - tīra, droša kosmētika (bez blakusparādībām) un pirkums bez vainas apziņas par ietekmi uz vidi. 

 

Latvijas zīmola MARUSHA dabīgās kosmētikas vērtības - ilgtspēja un veselībai droša kosmētika

Ilgtspēja ir mūsu galvenā vērtība produktu radīšanā, izejvielu izvēlē un visā ražošanas ciklā. Kā tas izpaužas? Pirmkārt, mēs radam tādas produktu receptes, kas satur tīras, zināmas, drošas un dabīgas izejvielas, un tās tiek vāktas pašu rokām vai iegādātas no pārbaudītiem, drošiem piegādātājiem. Otrkārt, izmantotās izejvielas ir sertificētas un dabīgas, ko apliecina sertifikāti, un tās ir pievienotas ražotāja dokumentos norādīto daudzumu robežās.

Mēs nepievienojam krāsvielas un citas ķīmiskas izejvielas. Izmantojam dabīgas, sertificētas ēteriskās eļļas un produkta krāsu iegūstam no dabīgiem materiāliem un dabas veltēm (piemēram, dabīgiem māliem, augiem).

Treškārt, ražošanas process ir videi nekaitīgs, tīrs. Visa mūsu ražotā produkcija ir 100% roku darbs. Tā gaitā nenotiek izejvielu ķīmiska pārstrāde. Ražošanā tiek izmantoti trauki no tīra, nekaitīga materiāla, proti, no stikla.

Puse produktu tiek pagatavoti bez uzkarsēšanas (notiek tikai to samaisīšana traukos), un daļa - ar minimālu uzkarsēšanu, kas nepieciešams šķidro un cieto izejvielu sajaukšanai, piemēram, kakao un šī sviesta izkausēšana, lai tie nepazaudētu savas vērtīgās īpašības, vielas un vitamīnus.

Ceturtkārt, produktu iepakojums tiek izvēlēts no dabīgiem materiāliem (papīrs, stikls, kartons), tas ir iespējami vienkāršs (ar mazāku apdruku) un minimāls - tik, cik nepieciešams, jo mazāk iepakojuma nozīmē mazāk atkritumu mājsaimniecībām. Daļu no iepakojuma (piemēram, stikls, kartons), ja tas nav bojāts, mēs izmantojam otrreiz, piemēram, produkta transportēšanai.

 

Kas ir dabīga kosmētika

Runājot par dabīgu kosmētiku, no konvencionālās kosmētikas tā atšķiras, pirmkārt, ar to, ka ir izgatavota no izejvielām, kas ir veselībai drošas, netoksiskas un tās dabā ātri sadalās (neuzkrājas).  Otrkārt, dabīga kosmētika ir efektīvāka ilgtermiņā un nerada nevēlamas blakusparādības.

Ķīmiski ražotie produkti rada īstermiņa efektu, bet ilgtermiņā, ilgā laika periodā uzsūcoties ķermenī, var izraisīt veselības problēmas, piemēram, alerģiju, vēzi, psoriāzi. Savukārt dabīgai kosmētikai un tās dabīgajām sastāvdaļām ir ilgtermiņa ietekme - tai raksturīga dziļa iedarbība un ilgstošs pozitīvs rezultāts uz ādas izskatu.

Īsumā runājot, dabīgās kosmētikas sastāvdaļas iedarbojas lēnāk un parāda savu pozitīvo efektu pēc ilgākas lietošanas, savukārt konvencionālā kosmētika rada tūlītēju efektu ar paliekošām sekām ilgermiņā, piemēram, alerģijām, psoriāzi utt.

Ražojot dabīgu kosmētiku, mēs atbalstam vietējās ekonomikas un mazos biznesus. Piemēram, iepērkot medu un liekot to dabīgo ziepju sastāvā (mūsu ražotās Ziepes "Burkāns-Medus-Apelsīns"), mēs atbalstam vietējās bišu saimniecības. Otrkārt, mūsu produktu klāstā ir dažādi lina aksesuāri - Lina dušas/pirts cimdsLina masāžas drāna, kā arī aksesuāri no melnā māla - Melnā māla ziepju trauks., ko izgatavo vietējie amatnieki.

Šos aksesuārus rada un izgatavo Latvijas seniori un vietējie lauku uzņēmēji no dabīgiem materiāliem, un turklāt tas ir 100% roku darbs. Tas apliecina, ka mēs esam arī sociāli atbildīgs ģimenes uzņēmums, jo radam darbu arī vietējai kopienai un senioriem. Mūsu piedāvātie aksesuāri padara kosmētikas lietošanu ērtu, skaistu un baudāmu.

Mūsu produktu un aksesuāru dabiskumu un skaistumu novērtē ne tikai vietējie pircēji, bet arī tūristi un ārzemju latvieši, kas liecina par to, ka tam, ko radām, ir patiesa vērtība.

Atpakaļ uz bloga rakstiem

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.