MARUSHA Matu eļļa ar Rozmarīnu - atsauksmes

Kā ataudzēt matus 3 mēnešos? Pārpublicējam zīmola MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļas atsauksmes un testu rezultātus, ko jūnijā veica portāls Medicine.lv. 

Jūnijā Medicine.lv sadarbībā ar "MARUSHA Nord Ecosmetic" piedāvāja testēt dabīgu matu kopšanas līdzekli matu augšanai  - Latvijas zīmola MARUSHA izstrādāto un ražoto Rozmarīna un Nīma matu eļļu.

MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļa ir dermatoloģiski un klīniski testēta un piemērota arī jutīgai galvas ādai. Eiropā veiktie in vivo testi pierāda - MARUSHA matu eļļa veicina matu augšanu, palielina matu skaitu un blīvumu, nodrošina veselu galvas ādu. 

Medicine.lv Testa rezultāti - MARUSHA Matu eļļas atsauksmes

Madara, 33 gadi

Man ir vidēji gari, pasausi mati, kuri īpaši sāk bojāties pie tiešiem saules stariem. 

MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļu saņēmu nākošā dienā pēc pieteikšanās. Pati eļļa ir ļoti bieza, dzeltenīgi brūnā krāsā un smaržo pēc piparmētrām un rozmarīna. Smarža ir silta un ļoti patīkama.

Uzpilināju apmēram 10 pilienus uz pirkstu galiem un iemasēju galvas ādā. Tieši tāpat iemasēju eļļu matu galos. Tad matus ietinu lielā dvielī, lai iedarbojas dziļāk, un paturēju stundu. Pēc tam matus mazgāju kā parasti, ar šampūnu un pēc tam ar kondicionieri.

Sajūta bija pavisam citāda! Jau pēc pirmās reizes mati bija šķietami biezāki, pabarotāki un bagātīgāki. Šādi atkārtojot vairākas nedēļas pēc kārtas, mati pēc mazgāšanas reizēm vairs tik ātri sausi nekļuva. Šī eļļa sniedz lielisku iedarbību galvas ādai un matu galiem ilgtermiņā.

Noteikti iegādāšos šo  MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļu matu. Iesaku to lietot, ja ir sausa galvas āda un bojāti un sausi matu gali.

Gunta, 47 gadi

Nav tā, ka līdz šim nevienu matu eļļu nebiju lietojusi, tomēr par īpašu aizraušanos manu līdzšinējo pieredzi nevar nosaukt. Tāpēc ar prieku saņēmu šo testa produktu.

MARUSHA eļļa ir iepildīta 30 ml pilnīgi necaurspīdīgā, tumša stikla pudelītē, kurā tās saturs noteikti ir labi pasargāts no gaismas ietekmes, kas parasti ir kaitīga eļļām. Tas ir pirmais pluss!

Pudelītes korķis ir aprīkots ar ērtu pipeti, ar kuru viegli darboties – nākamais pluss. Tā kā pipetes stobriņš ir caurspīdīgs, tajā labi var novērtēt šīs eļļas krāsu un kvalitāti – tā ir dzidra un iedzeltena.

Uzliekot uz ādas pāris pilienus, var sajust tās vieglo konsistenci. Tā nedaudz izplūst, bet ātri uzsūcas un neatstāj lipīguma sajūtu. Eļļai ir īpatnēja, bet patīkama, svaiga smarža. Kaut arī kā pirmais sastāva labums uz etiķetes ir minēts populārais rozmarīns, man liekas, ka smaržas buķeti ietekmē citas sastāvdaļas – amla (Indijas ērkšķogas) un ciema aptiekas un dzīvības koka apzīmējumus ieguvušā nīma koka eļļas klātbūtne. 

Uz etiķetes rekomendēts šo eļļu izmantot matu augšanas veicināšanai, to iemasējot galvas ādā stundu pirms mazgāšanas. Tā arī darīju. Pamācībā ieteikts to darīt vienreiz nedēļā. Matu augšanu veicinošs efekts tiek solīts gan pēc trīs mēnešu lietošanas. Tāpēc par īsto efektu vēl pāragri spriest, tomēr ceru, ka būs gan solītais matu skaita, gan matu blīvuma pieaugums!

Tā kā produkta sastāvā ir 14 sastāvdaļas un viena no tām – kokosriekstu eļļa, kas dodot matiem spīdumu, to nedaudz izmantoju arī pēc matu mazgāšanas matu galu ieeļļošanai. Patīkami, ka eļļa nav lipīga, bet dabīgi ātri uzsūcas.

Šķiet, ka mati kļūst dzīvīgāki un vieglāk ķemmējami. Jāpiemin, ka eļļas patīkamo efektu jūt arī plaukstas pēc matu kopšanas procedūras!

Vasara turpinās, iesāktais MARUSHA matu eļļas tests arī! Paldies par šo iespēju!

Katrīna, 34 gadi

Man ir gari un biezi mati, kas prasa rūpīgu kopšanu – regulāri lietoju gan augstas kvalitātes šampūnus, balzamus un matu maskas, gan dažādas eļļas un serumus. Šai eļļai pieteicos, jo mani piesaistīja tas, ka tā ir 100% dabīgs produkts, turklāt piemērota jutīgai galvas ādai. Vēlējos arī izmēģināt šī latviešu zīmola ražojumu, jo iepriekš nekad nav nācies to lietot.

Vasaras sezonā mani mati mēdz būt sausi, vairāk piņķerēties, tāpēc mans galvenais mērķis bija tos atjaunot, stiprināt un atdzīvināt, vienlaikus parūpējoties arī par galvas ādas veselību.

Eļļa ir tumša stikla pudelītē, etiķetē dominē zaļais tonis, kas rada asociāciju ar produkta dabīgumu, ārstniecības augiem, kas izmantoti tās sastāvā. Lietošana ir ērta, eļļai ir pipete, ar kā palīdzību to pavisam viegli iespējams iepilināt uz plaukstas tieši nepieciešamajā daudzumā.

Pats lietošanas process gan iepriekš jāieplāno – eļļa jāiemasē galvas ādā, matos un matu galos un pēc tam šādi jāpatur vismaz vienu stundu. Man jāatzīst, ka neesmu šādu procedūru fane, tomēr vēlējos saprast, kāds būs efekts, tāpēc godam izturēju.

Instrukcijā minēts, ka vienā lietošanas reizē nepieciešami 8-10 pilieni eļļas. Tā kā man ir gari mati, tad parasti sanāca lietot aptuveni 12 pilienus. Sajūtas pēc eļļas iemasēšanas ir neitrālas, nebija nekādu nepatīkamu izjūtu, košanas, niezes – kopumā viena stunda pagāja ātri.

Pēc stundas eļļa jāizmagzā no matiem, lietojot šampūnu un kondicionieri. Biju bažīga, ka produktu neizdosies viegli izmazgāt, pēc tam būs taukaina matu sajūta, taču viss bija kārtībā – mati bija tīri un svaigi.

Kopumā uzreiz – jau pēc pirmās mazgāšanas reizes – bija sajūtams efekts. Mati šķita mīkstāki, vijīgāki, vieglāk ķemmējami un dienas gaitā nemudžinājās. Noteikti vairs nebija tik sausi.

Produktu lietoju kopumā vēl 3 reizes, un matu stāvoklis ir viennozīmīgi uzlabojies  – efekts ir pat ļoti labi redzams. Šis noteikti būs produkts, pie kā vēl atgriezīšos – lielisks vasaras sezonai un visa gada garumā! Paldies, ka piedāvājāt iespēju pamēģināt!

Elīza, 30 gadi

Vēlējos uzlabot matu un galvas ādas veselību.

Biju ievērojusi pozitīvas atsauksmes par "MARUSHA Nord Ecosmetic" radītajiem matu kopšanas līdzekļiem. Matu eļļa priekš manis bija jaunums, jo ikdienā lietoju tikai šampūnu un kondicionieri. 

Mani uzrunāja, ka MARUSHA matu eļļa ir 100 % dabīga un tās sastāvā ir nīma un rozmarīna eļļas, kas ir efektīvas matu un galvas ādas veselības uzlabošanā. Sapratu, ka šobrīd man nepietiks tikai ar šampūnu un kondicionieri, mēdzu tos mainīt, lai matiem nerastos pieradums. Un tāpēc izvēlējos Rozmarīna un Nīma matu eļļu, lai novērstu matu un galvas ādas veselības problēmas.

Man ir pusgari, krāsoti mati, tie ir sausi, ar sašķeltiem galiem un izskatās spuraini un cieti. Man neizdodas izaudzēt garākus matus, jo sanāk nogriezt bojātos galus. Galvas āda ir sausa, niezoša un ir parādījušās blaugznas. Varbūt to ir ietekmējušas izmaiņas dienas režīmā, ēšanas paradumi un stress. Saprotu, ka tas ir jāmaina, bet arī matu kopšanas līdzekļi varētu palīdzēt risināt šo problēmu.

Matu eļļu sāku lietot brīvdienās, lai sanāk reizi nedēļā, kā bija ieteikts. Aromāts bija savdabīgs, atsvaidzinošs, galvenais, ka dabīgs. Uzpilināju eļļas pilienus uz plaukstām un labi iemasēju tos galvās ādā, sanāca tāda patīkama masāža, kas turklāt nāk par labu, jo tiek aktivizēta asinsrite. Pēc tam eļļu ieziedu bojātajos matu galos. Man gan sanāca izlietot vairāk par 10 pilieniem eļļas. Aromāts saglabājās, bet tas nebija pārāk spēcīgs un traucējošs.

Biju patīkami pārsteigta, ka eļļas konsistence ir viegla, tā nebija pārāk  taukaina  kā biju iedomājusies. Noturēju eļļu stundu un pēc tam rūpīgi izmazgāju matus ar šampūnu un kondicionieri.

MARUSHA matu eļļa ļoti labi izmazgājās un mati nepalika taukaini. Pēc mazgāšanas mati kļuva maigāki, gludāki, viegli izķemmējami. Galvas āda vairs neniezēja, bija tāda patīkama, nomierinoša un tīra sajūta. Pēc tam matus, kā parasti, izžāvēju ar fēnu un ieveidoju.

Jau pēc pāris eļļas lietošanas reizēm mati izskatījās gludāki, pabaroti un mitrināti. MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļu sanāca lietot piecas reizes. Lietošana izrādījās vienkārša un ērta un rezultāti mani iepriecināja.

Mati vairs nav sausi, tie ir kļuvuši veselīgāki, mirdzošāki un sanāk skaistāks matu sakārtojums. Iespējams, ka šoreiz vēl nāksies nogriezt spurainos matu galiņus, bet uzlabojumi ir ievērojami. Novēroju, ka pēc mazgāšanas ir mazāk izkritušo matu. Galvas āda vairs nav tik sausa un vairs neniez, kā arī blaugznas ir manāmi samazinājušās.

Noteikti turpināšu lietot MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļu ,jo esmu pārliecinājusies par tās efektivitāti. 

Lana, 35 gadi

Man ir gari mati, bet vienmēr ir vēlme pēc vēl garākiem – šis bija galvenais iemesls, kādēļ vēlējos izmēģināt produktu. Kā otrs svarīgākais – krāsoju matus jau kādus 20 gadus un ar katru gadu tie kļūst arvien sausāki, tādēļ arī ikdienā vienmēr cenšos izmantot eļļas gan aizsardzībai, gan matu barošanai.

Produkta tilpums ir ļoti ērts, mazs, kompakts un līdzi nāk arī pipetes dozators. Lietoju līdzekli pirms katras matu mazgāšanas, ierīvēju galvas ādā, uzliku dvieli un stundu staigāju pa māju, darot citas lietas.

Smarža ir patīkama, bet ļoti intensīva, kaut kas līdzīgs kā piparmētra ar augiem. 

Kopumā eļļu lietoju piecas reizes. Instrukcijā minēts, ka jālieto 8 -10 pilieni, bet man bija sajūta, ka ir pa maz, tādēļ sākumā lietoju 3 reizes vairāk, no kā sāka ātrāk taukoties mati. Beigās lietoju 10 pilienus pa visu galvu, pašu eļļu nejutu, bet ceru, ka iedarbojās. Mati vairs netaukojās tik daudz.

Tas, ko pamanīju, pie galvas ādas mati kļuva daudz vieglāk ķemmējami. Kopumā mati lietošanas laikā atauga par 1,5 cm, kas ir par 0,5 centimetru vairāk kā parasti. Vēl viena lieta – izmēģināju līdzekli uz uzacīm, uzliekot vienu pilienu uz pirkstiem un uzmanīgi ieziežot, lai līdzeklis neiekļūst acīs. Biju patīkami pārsteigta, ka uzacis atauga biezākas un matiņi izskatās veselīgāki. Noteikti turpināšu šo produktu izmantot arī uzacīm.

Kitija, 33 gadi

Galvenais iemesls, kāpēc vēlējos izmēģināt MARUSHA matu eļļu – pastiprināti izkrīt mati. Pēc pāris dienām matu suka jau ir pilna ar matiem. Arī mazgājot redzu, ka izkrīt daudz matu. Tāpēc esmu sākusi intensīvāk rūpēties par saviem matiem.

Sākumā bažījos, vai būs viegli izskalot eļļu no matiem, jo iepriekš lietotās eļļas, kas bija jāiemasē galvas ādā pirms mazgāšanas, bija diezgan grūti izmazgāt no matiem. Tie tāpat bija nedaudz eļļaini pie saknēm.

Ar MARUSHA eļļu gan tā nebija – eļļiņu bija pārsteidzoši viegli izskalot. Patika arī tās maigais augu aromāts. Lietošanas laikā nebija nekāda diskomforta, lietoju pēc instrukcijas, reizi nedēļā pirms matu mazgāšanas, atstājot eļļu iedarbojamies uz stundu. Visērtāk to bija darīt brīvdienās.

Pirmajā reizē sanāca izlietot vairāk par 10 pilieniem, taču pārējās reizēs jau centos iekļauties ražotāja ieteiktajos desmit pilienos. Kopumā man 30g eļļa pietika kādām piecām reizēm, taču, tā kā man ļoti iepatikās efekts – esmu jau iegādājusies vēl vienu pudelīti un turpinu to lietot.

Pēc 3 MARUSHA matu eļļas lietošanas reizēm esmu pamanījusi, ka izkritušo matu daudzums ir ievērojami samazinājies. Ļoti patīk arī tas, cik maigi, zīdaini un mirdzoši paliek mati pēc šīs eļļas lietošanas un matu izmazgāšanas. Ir būtiska atšķirība, salīdzinot, ja nelieto šo eļļu.

Arī matu galiņi vairs nav tik spuraini un izskatās veselīgāki nekā iepriekš. Esmu ļoti priecīga par šo pieredzi, liels paldies par iespēju izmēģināt!

Publikācija portālā Medicine.lv lasāma šeit.

Atpakaļ uz bloga rakstiem